שלושה דברים שלא ידעתם על דגל ישראל

מגיל ממש צעיר אנחנו יודעים שמגן דוד עם שני פסים בצבעי כחול ולבן מהווים את דגל ישראל. לימדו אותנו את זה בגן ואם יש משהו שכנראה לא נשכח לעולם, זה זה. אנחנו פוגשים בדגלי ישראל לאורך כל השנה וממש לא רק בימי עצמאות. הדגל מלווה אותנו במסגרות החינוכיות שאנחנו (או הילדים שלנו) פוקדים מידי יום, במקומות עבודה, בטקסים, וסתם ככה על מרפסות ברחוב. אז מה עוד אפשר להגיד על דגל ישראל שאנחנו לא יודעים? תתפלאו , אבל תמיד יש מה ללמוד. הנה שלושה דברים שאולי לא ידעתם על דגל המדינה שלנו. ואם אתם מחפשים דגלי ישראל בגדלים שונים ובמגוון סוגים, החנות של ויצמן ונגריס היא הכתובת בשבילכם.

הוא מלווה אותנו הרבה לפני 1948
אם חשבתם שדגל ישראל נולד ביחד עם במדינה בשנת 1948, תחשבו שוב. למעשה הדגל מלווה אותנו הרבה לפני שנה זו והומצא לראשונה בשנת 1897 כדגלה של התנועה הציונית בעולם. כשהוקמה המדינה היו מחלוקות לגבי האם להשתמש בדגל זה או ליצור דגל חדש (להרצל היה רעיון מהפכני של דגל עם כוכבים מזהב), ולבסוף הוחלט להשתמש בדגל כפי שאנחנו מכירים אותו כיום.

חשבתם פעם מאיפה הגיעו הפסים שבקצוות הדגל? התשובה כאן
דגל ישראל כולל רקע לבן שעליו מגן דוד כחול ושני  פסים כחולים אף הם. בניגוד למה שחלק מהאנשים חושבים, הפסים הכחולים לא מבטאים את השמיים והים אלא לקוחים מתוך הטלית. הפסים האלו מבטאים את הקשר ליהדות ואת העובדה כי דגל ישראל הוא הדגל הרשמי של הלאום היהודי. בטליתות ישנם פסי תכלת ומשם הם נלקחו לדגל.

יש מקומות שחובה להניף דגל ישראל בהם לפי חוק
לפי החלטת מדינת ישראל ישנם מקומות שבהם חובה להניף דגל ישראל לפי חוק. מה למשל? משרדי ממשלה וכן טקסים רשמיים של המדינה. גם במוסדות חינוך (בעיקר בתי ספר) מניפים את דגל ישראל, כך שאנחנו נתקלים בו לא רק ביום העצמאות. ישנו גם חוק שנקרא "חוק הדגל" שקובע בדיוק איך הדגל יראה , מה המרחק בין מגן הדוד לפסים וכו´. הדפסת דגלי ישראל היא בין המשימות האהובות עלינו ב"וייצמן דגלים". אנחנו מייצרים דגלים מכל הסוגים (שרשראות דגלונים, דגלים לרכב, דגלי שולחן ועוד) ביום העצמאות ולאורך כל השנה.